Våra portföljbolag.

Option One investerar i olika typer av branscher och i hela utvecklingskedjan, från tidiga rundor i start-up bolag till större noterade bolag. Detta är medvetet för att bygga en bred portfölj med god riskspridning.

Se våra innehav

Vi bygger och investerar i entreprenörsledda bolag med skalbara affärsmodeller. Portföljen består idag av bolag inom bl.a FinTech, Marketplace, SaaS, eCommerce och eSport - samtliga med en kittlande potential att revolutionera sina respektive branscher.

Riskkapital bidrar till innovation och tillväxt

Venturekapital, eller venture capital (VC), är en form av finansiering som investeras unga högriskföretag med potential för snabb tillväxt. Option One tillhandahåller inte bara kapital utan också expertis, nätverk och stöd till entreprenörer för att hjälpa dem att växa och nå sin fulla potential.

Venturekapital spelar en viktig roll i att finansiera innovation och förnya ekonomier genom att finansiera nystartade företag som annars inte skulle ha tillgång till kapital. Genom att investera i företag som har hög potential att växa, hjälper Option One till att skapa arbetstillfällen och främja ekonomisk tillväxt.

Option One har också ett ansvar att förvalta de pengar som investerats av sina investerare på ett ansvarsfullt sätt. Vi utvärderar potentiella investeringar noga för att minimera riskerna för förluster, samtidigt som vi strävar efter att maximera avkastningen för sina investerare. För att minimera riskerna är det också viktigt att ha en diversifierad portfölj med olika typer av företag och branscher, samt att ha en aktiv förvaltningsstrategi och en exitplan för varje investering.

Nyckeln till lyckade VC-investeringar är att ha en långsiktig strategi och att stödja företagen med expertis, nätverk och kapital under hela deras tillväxtresa. VC-bolag bör ha en gedigen kunskap om marknadstrender och en förmåga att identifiera nya och framväxande branscher.

Senaste råden och insikterna från vårt team

Gee

Gee är ett fintech-bolag med visionen att vara gig-ekonomins “one-stop-economy” service- lösning som tjänar hela det finansiella ekosystemet för frilansare och gig-arbetare inom ett antal utvalda branscher, både i det professionella och privata livet.

Trion

Med över en miljard personanpassade träningskombinationer förenar Trion kraften i AI med en sömlös användarupplevelse och kunskapen hos personliga tränare för att leverera den mest omfattande träningsgeneratorn på marknaden.

Jiroy

Jiroy är ett techbolag som har utvecklat en marknadsplats som samlar flera miljoner varor från över 350 välkända varumärken på ett och samma ställe. En plats för att bland annat se produktinformation, bilder, prisutveckling, miljöpåverkan, leveransalternativ, betalningsmetoder, öppettider, kartor till fysiska butiker, kundomdömen och massa annat som förenklar för konsumenten och hjälper dem att fatta bra köpbeslut.

By Mates

By Mates har utvecklat plattformen mates.gg - en skalbar digital gamingplattform där man registrerar sig för att ta del av olika aktiviteter som organiserad träning, umgänge och tävlingar där man kan vinna fina priser från sponsorer.

Finanstid

Finanstid är en snabbväxande nyhetskanal som ger läsarna de senaste nyheterna inom finans och tillväxtbolag. Webbtidning har mellan 300 000 - 600 000 sidvisningar per månad och ca 49 000 prenumeranter. Tidningen har haft en stark tillväxt sedan lansering och samlar nyheter från Sveriges stora nyhetssajter och byråer samt från bloggar, Youtube-klipp och pressmeddelanden och sorterar dessa i ett smidigt nyhetsflöde.

ANTCO. Investment Group

ANTCO är ett investmentbolag som företrädesvis inriktar sig mot att investera och förvärva minoritetsandelar i primärt onoterade bolag inom branscherna E-commerce / marketplaces / tech / SaaS / classifieds med Sverige som huvudmarknad. ANTCO har idag drygt 20 innehav i sin portfölj och avsikten är att innehaven skall öka i värde och därigenom skapa aktieägarvärde för ANTCOs aktieägare.

Gigger

By Mates har utvecklat plattformen mates.gg - en skalbar digital gamingplattform där man registrerar sig för att ta del av olika aktiviteter som organiserad träning, umgänge och tävlingar där man kan vinna fina priser från sponsorer.